Çevrimiçi taciz artıyor

Sosyal medyanın en çok kullanıldığı yılları yaşıyoruz. Bizim haberleşmek telefondan öte artık bilgisayarda internet başında sosyal medya yoluyla olmaya başladı. Sosyal medyanın bu kadar çok kullanılmasının yanında zararlarıda çıkmaya baladı bunların en başında online taciz

Çevrimiçi taciz o kadar çok yapılmaya başlandıki artık insanlar bundan kaçamaz hale geldi.



ABD de bir şirketin yayınladığı rapora göre çevrimiçi taciz ön alınamayacak dereceye kadar geldi. Artık insanlar bu tacizlerle yaşamaya alıştı ve en önemlisi taciz olayı yadırganmıyor günlük rutin bir şey oldu. Yayımlanan rapora göre her 10 kişiden 4 ü tacize maruz kalıyor. Şimdi taciz deyince insanın aklına önce cinsel taciz geliyor ancak yayımlanan raporda cinsel tacizin yüzdesi % 6 gibi küçük bir rakam en büyük oran çevrimiçi lakap takma oranı % 27 ikincisi birisini küçük düşürme aşağılama yüzdesi % 22 gibi bir oranda kalıyor.

Uzmanlar güvenlik ayarlarının sık sık kontrol edilmesini sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparken dikkatli olmalarını istiyor.

Taciz insanlarda zihinsel yada duygusal stresten kişnin güvenliğinden endişe etmesine gibi derin sonuçları olabiliyor.

NASIL KORUNABİLİRİZ?

Hangi sosyal medya olursa olsun kullanıcılar gerçek kimliklerini ifşa etmemeli

Bilinmeyen adreslerden bilinmeyen numaralardan gelen mailleri açmamaları gerekir.

Hiç bir yerde özel bilgilerinizi paylaşmayın.

Gençler arasında populer olmak isteğini anne ve babaların gözardı etmeden çocuklarını bu gibi tehlikelerden kontrol ederek uzaklaşmalarını sağlamalıdır.

Facebook ve benzeri sosyal medyalarda gizlilik ayarları vardır bunları doğru bir şekilde yaparak kendinizi güvene alın.

Diğer sosyal medyalarda mimkün olduğunca gelen tacizleri yetkililerle ve ailenizle paylaşın daha çok ileri gitmesini engelleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.