Facebook'ta arkadaşlarınızı geçici sessize almak

Facebook şu sıralarda Arkadaşlarınızdan yada beğendiğiniz sayfalardan gelen bildirimleri geçici olarak sessize alma butonu test ediyor.

Facebook'ta hergün arkadaşlarınızla ailelerinizle iletişim kurmak için kullanılan bir sosyal medya sitesi milyarlarca üyesinin olduğu bu sosyal medya sitesinde zaman zaman istemediğiniz bildirimleri alabilirsiniz öyleki aynı bildirimleri defalarca alabilirsiniz. Bu durum bizi oldukça sinirlendirebilir. Bu haber sitelerinde ki birden fazla haber sitesini beğendiyseniz o zaman aynı haberi defalarca görebilirsiniz.




Facebook bu soruna bir çözüm bulmak için arkadaşlarınızdan gelen bildirimleri geçici olarak sessize alma yani erteleme olanağı sunacak test aşamasındaki bu buton bu soruna çare olacaktır. Buradaki amaç belli bir süre arkadaşlarınızdan beğendiğiniz sayfalarından gelen bildirimleri 24 saat, 1 hafta yada belli bir süre haber akışınızda görmeyeceksiniz süre bitiminde isterseniz görmediğiniz bildirimleri görebilir yada es geçerek devam edebileceksiniz.

Erteleme seçeneği bize ne gibi faydası olacak?

Bu butonu kullandığımızda Arkadaşlarınızın takıntılı bir şekilde sürekli gönderdiği bildirimlerden rahatsızlık duyabilirsiniz arkadaşınızı arkadaşlıktan çıkarmadan onu üzmeden belli bir süre erteleyebilirsiniz.

Facebook sayfaları ve grupları facebookta aktif olma adına sürekli sayfalarından bildirim göndermek zorundadırlar ancak bu durum hem o sayfa için ve grup için üyesini bıktırmamak için hassas bir denge gözetmek durumdadırlar işte bu yüzden kendi sayfa ve gruplarını korumak için erteleme Butonu kullanılabilir.

Erteleme butonu şu anda test aşamasında bazı kullanıcılar için etkin kullananların geri bildirimi sayesinde bu özelliğin kullanıp kullanılmaması ortaya çıkacak buna göre karar verilecek.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.