Facebook'tan çıplak fotoğraf önlemi

Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi olan facebook bir çok insanın işine yaradığı gibi diğer bir çok insanın olduğu gibi zararlarıda olabiliyor.

Facebook ve diğer sosyal medya sitelerinde intikam almak isteyen eski sevgililer ve ski eşler tarafından daha önce çekilmiş çıplak fotoğraflar intikam amaçlı facebookta servis edilip paylaşılarak insanları zor durumda bırakılabiliyor.



Facebook işte bu durumun önüne geçmek amacıyla sizlerden çıplak fotoğraflarınızı isteyebilir bir çeşit önlem amaçlı olan bu durum nasıl işleyecek facebook nasıl bir engelleme yapacak. Bunun için pilot bir bölge seçilmiş durmda Avustralyada bir bölge pilot olarak seçilmiş.

Bu süreç nasıl işliyor ona önce bakalım sizden önce bir formun doldurulması isteniyor daha sonra  messenger üzerinden istismar edilmesi muhtemel resimlerinizin paylaşılması isteniyor ve facebook bir bildirim alıyor facebook bu fotoğrafları dijital bir parmak izine dönüştürerek ve ayrıca fotoğrafları eşleştirme yapmak suretiyle resimlerin yayılmasını önlemiş oluyor.

2016 yılı verilerine göre ABD yapılan araştırmada kullanıcıların yüzde dördü bu çıplak intikam a maruz kalmışlar. Yine genç kadınların oranı ise yüzde onu buluyor. Bu sistemin diğer bütün ülkelerde yaygınlaşması facebook dışındaki  sosyal medya sitelerinin de bu sistemi kullanması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.