Mavi balina oyunu nedir? öldüren oyun hakkında bilinmeyenler

Mavi balina oyunu nedir hakkında bilinmeyenler. Öldüren oyun olarakta bilinen oyun internette çığ gibi yayılıyor. Dünyanın bir çok ülkesinde bir çok genci intihara götüren oyunun özelliği nedir?

Türkiyede bir çok oyun sever genci etkileyen oyun sonunda bu gençlerden 142 gencin intiharında bu oyunun parmağı olabileceği şüphesi bulunuyor. Oyunun belli web adresi yok Rus chat sitelerinden oyun oynamak isteyenlere belli adreslere yönlendirilerek o kişinin kişisel bilgileri elde ediliyor. sonra şantaj yoluyla insanlara 50 görev veriliyor.



 Görevler genelde fiziki ellerini yada vucudun herhangi bir yerini bıcakla kazımaları acıtmaları vb. emirler verilerek oynamasını istiyorlar 50 gün süren bu görevlerin yerine getirilmesi isteniyor 50. oyunda kişiden balina olması emrediliyor yani intihar. Oyun sonunda kişiden kendini asmasını yada yüksek bir yerden atmasını istiyor. yun kısaca böyle ailelerin büyük bir panik yaşadığı bu gibi durumlarda bilgi teknolojileri iletişim kurumu bazı uyarılarda bulunuyorlar.

Oyun oynayan çocukların mutlaka bilgisayarların kontrol edilmesi bu ve buna benzer oyunlar oynayan çocukların engellenmesi ve yetkililere bildirlmesi isteniyor.

Oyunların çocukların yaşına uygun olması gerekiyor.

Çocuklarla birlikte oynanacak oyunların belirlenmesi gerekiyor.

Aileler bu gibi durumlarla başa çıkamayacaklarını anlamaları halinde uzmanlardan yardım istemeleri gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.